Fedezzétek fel a Balaton legszebb tájait két keréken!

Kajla családbarát bringakörei

Bringás pecsétek, vadvirágos mezők, kedves kis falvak és káprázatos panorámák várnak rátok minden útvonalon! A részleteket megtaláljátok a bringakörök adatlapjain. Keressétek meg azt ami a legjobban tetszik, majd biciklizzétek be az összes túrát.

Ne feledjétek, a Balaton tavasszal és ősszel is vár!

Veszprémtől a Balatonig
Dimbes-dombos tekerés a játékos élményekhez
3 / 4 32,2 km 3 óra 356 m van Megtervezem a túrát!
A királynék városa a Séd patakot övező gyönyörű dombokon és völgyekben terül el, és többszázféle különleges vadállat lakja. No persze az állatkert biztonságában. Készüljetek fel egy sportosabb napra, és pihenjetek gyakran! Ezt megtehetitek szórakoztatóan is a felsőörsi Meseösvényen, mielőtt begördültök az ezeréves városba, Veszprémbe. A bicikliút, amin Balatonalmádiban tekertek, száz éve a híres Azúr expressz vasútvonala volt. Nézzétek meg a vonat hatalmas gőzmozdonyát a vasútállomásnál!

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Füredi családi bringakör
Irány az északi part fővárosa!
2 / 4 18,1 km 2 óra 198 m van Megtervezem a túrát!
Balatonfüred csodaszép hely sok látnivalóval és persze csinálnivalóval. De ne guruljunk ennyire előre, hiszen az odavezető úton sem fogtok unatkozni! A paloznaki bringás pihenő gyönyörű kilátása és játékos élővilág-bemutatója indít útnak Csopak felé. A Bakony felől az erdők és a virágzó rétek illatát hozza a szellő, a bicikliút itt-ott közvetlenül a parton visz. Az angolkisasszonyok egykori üdülőjének parkjában vár a Pele-körút, aztán irány Füred! Légy ügyes a Brázay-KalandPartban, és csodálkozz rá a Lóczy-barlang rejtélyes zugaira!

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Bringatúra a Tihanyi-félszigeten és tovább
Tandemmel a visszhangzó félsziget körül
2 / 4 23,2 km 2,5 óra 424 m van Megtervezem a túrát!
Bármelyik nyeregben ülsz is, biztosan nagy élmény lesz a tihanyi páros tekerés. Ha lelkes természetbúvár vagy, megismerkedhetsz a Balaton élővilágával, kóstolhatsz savanyúvizet, beleszippanthatsz a friss erdő illatába, hallgathatod a levendulák között dolgozó szorgos méhek zümmögését, találkozhatsz lovakkal, szürkemarhákkal, de még nyúllal és ürgével is. Hallottál már a híres tihanyi visszhangról? Itt a lehetőség, hogy kipróbáld!

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Bakonyerdő túra
Bakonyerdei és balatoni barangolások
3 / 4 25,7 km 2,5 óra 463 m van Megtervezem a túrát!
Ha egy igazán látványos és jól átmozgató túrát kerestek, a Bakonyerdő lesz a ti kalandotok! Induljatok el Gyenesdiás felől, kapaszkodjatok fel az emelkedőkön, és élvezzétek a lejtőket! A keszthelyi hegység tetején megpihenve a Padkűi-kilátóról elétek tárul a Balaton gyönyörű látképe. A bélapi pihenőnél egy kis lazítás vár, majd jönnek a lejtők és a felszabadult gurulás. Innen már a cél a Balaton, egy jó ebéd és a fürdőzés vár - hidd el, nagyon jól fog esni ennyi pedálozás után! Erre a kalandra mindenképpen váltós biciklivel érkezz!

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Festetics családi túra
A Festeticsek nyomában
1 / 4 13,7 km 1,5 óra 151 m van Megtervezem a túrát!
Fedezd fel a Balaton nyugati részét egykor uraló Festetics család nyomait! Nézd meg a pompás kastélyukat, lépj be az úri szobákba és szalonokba! Képzeld azt, hogy te is a nemesi család grófi gyermeke vagy! Etesd meg az őzeket és a juhokat, majd ugrás vissza a bringára, vár a Festetics-kilátó! Innen irány a régi bánya, ahol megfigyelheted, hogyan szerzi vissza a növényzet azt, ami valaha az övé volt. A túra végén vár a Helikon-park, ahol még többet tudhatsz meg a Festeticsekről, és még valami finomat is haraphatsz!

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Nyugat-Balaton kerülő bringakör hajóval
Színes látnivalók, még színesebb élmények
3 / 4 43,3 km 4,5 óra 353 m van Megtervezem a túrát!
Ezen a túrán minden egyes tekeréssel közelebb kerültök a híres Festetics család történetéhez. Megismerhetitek a családtagok szenvedélyeit, titkos és kevésbé titkos tetteit, miközben évszázadok meséje bontakozik ki előttetek. Nézzétek meg a kastély melletti vadászkastélyt is, a magyar fajtákat bemutató állatparkot és a varázslatos balatoni panorámát ígérő kilátókat! Keszthely környéke varázserővel bír: aki erre jár, az biztosan elvisz magában egy darabot belőle. A színes látnivalók mellett a bringázás élménye is fantasztikus. Mielőtt útnak indultok, ne felejtsétek el megnézni a hajójárat menetrendjét!

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Két keréken a Kis-Balaton körül
A pusztulástól megmentett csodavilág titkai
3 / 4 34,6 km 3,5 óra 186 m nincs Megtervezem a túrát!
Ezen a túrán a Kis-Balaton legnagyobb egybefüggő vízfelületét kerülitek meg, ahol nádasok, kacsák, kócsagok, mocsaras fás területek és csillogó vízfelület uralják a vidéket. Az út két oldalán türelmes pecások várják, hogy vajon ponty, harcsa, csuka vagy süllő akad-e a horgukra. A Kányavári-sziget felé érdemes megpihenni a kis kilátónál, majd a Laki István-zsilipnél. A rönkökből épített Madárvártáról megfigyelhetitek a vidék madárvilágát: a récéket, a szürke gémeket vagy a sirályféléket. A túra során érdemes kitérőt tenni a Kis-Balaton Házhoz, a Kányvári-szigetre és a kápolnapusztai Bivalyrezervátumhoz, ahol Magyarország legnagyobb bivalycsordája látható.

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Somogyi kalandok két keréken
Kis tekerés, nagy élmények
3 / 4 34,2 km 3,5 óra 118 m van Megtervezem a túrát!
Ha a Balaton déli partjára utaztok, és még nem vagy a világ legeslegjobb bringása, próbáljátok ki ezt a túrát! Csak keveset kell felfelé tekerni, cserébe sok érdekesség vár rátok. Például egy izgalmas akvárium a Bél Mátyás vendégházban Balatonkeresztúron, egy csodás templom és egy hangulatos hajókikötő Balatonmáriafürdőn. Ha nem szeretnétek elfáradni, vagy csak most ismerkedtek a családi bringázással, ez a nektek való kaland!

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Nyugvópontok Somogyban
Elvarázsolt helyek a tó felett
4 / 4 31,2 km 3 óra 486 m van Megtervezem a túrát!
Ezen az útvonalon különösen figyelj a kereked elé! Hogy miért? Mert a csodálatos táj és a pompás balatoni kilátás könnyen eltereli a figyelmedet az olykor kicsit kátyús és buckás utakról. Titokzatos pincesor, szobrokkal tarkított piknikhelyek és hajómúzeum játékokkal és kilátóval. Ezek várnak rátok Balatonföldvár környékén. Az élmény megéri a nehezebb terep teljesítését, de ne feledd: ezen a túrán igazán nagy emelkedők vannak! Így csak akkor válaszd ezt a bringakört, ha nagyon ügyes és edzett kerékpáros vagy, akinek még egy igazán megbízható biciklije is van, vagy a szüleid bérelnek neked egy vagány e-bike-ot.

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Bringakör a vadászházhoz
Családi bringatúra az aliréti vadászházhoz
2 / 4 26,1 km 2 óra 315 m nincs Megtervezem a túrát!
A déli part enyhe lejtőin kaland lesz a bringázás! A négyszögletű túra során egy kicsit felfelé tekertek majd, így pont annyira távolodtok el a tótól, hogy megcsodálhatjátok a Balaton végtelen víztükrét. Visszafordulva kényelmes lejtőn gurulhattok, bármelyik irányt választjátok. Ha megpihennétek, nézzétek meg a Krista Porta pajtakiállítását, és frissüljetek fel egy pohár jéghideg házi szörppel! Az illatos töreki levendulamezőhöz érve szép családi fotót készíthettek.

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Hol szerezhetek Kajla bringás pecsétet?

Minden bringakör adatlapján megtaláljátok a pecsételés pontos helyét, vagy: „Mutasd a térképen” gomb.

Ne feledjétek a pecsételő helyek nyitva tartását ellenőrizni mielőtt útnak indultok!

Pecsételőhelyek

Kajla Bringakörök füzet - országszerte elérhető

A füzetben nem csak a bringaköröket, de a biciklitúrák mentén sok-sok érdekes látnivalót és érdekességet is találtok. Sőt, Kajla hasznos kerékpáros és közlekedési tippekkel is ellát, hogy az egész család felkészülten pattanhasson nyeregbe.

Hol találom a füzetet?

Biciklivel elérhető látnivalók egész évben

Veszprémtől a Balatonig

Hátszelet, pajtás! Egy kicsit nehezebb ez a bringakör, de még senkin nem fogott ki. Főleg, hogy mókás és érdekes állomásai vannak.

Füredi családi bringakör

Nehéz út áll előtted, barátom! No, nem mintha sok volna az emelkedő, viszont annyi a csodálatos és érdekes helyszín az északi part fővárosa környékén, hogy olykor döntened kell: barlangászol, kalandparkba mész, vagy az ősvilággal ismerkedsz.

Bringatúra a Tihanyi-félszigeten és tovább

Bajtársias tandemkalandra fel a vulkán-félszigeten! Az élmény még sokáig visszhangozni fog benned a kirándulások után!

Bakonyerdő túra

A balatoni nap pont errefelé nyugszik le, de előbb beragyogja a délelőtti bakonyerdei túrátokat. Pihenjetek ti is egy jót délután, tartalmas lazítás vár rátok a környéken.

Festetics családi túra

Képzeld magad a grófi család gyermekének, engem pedig hűséges kis vadászkutyádnak! A Festeticsek úri lakhelye és környéke olyan, mint egy időutazás.

Nyugat-Balaton-kerülő bringakör hajóval

Ha Balatonkeresztúron vagy Balatongyörökön állomásoztok, akár hajóval is nyomába eredhettek a híres Festetics család fantasztikus történetének és működésének.

Két keréken a Kis-Balaton körül

A Balaton legnyugodtabb, ám legcsicsergősebb és legneszesebb vidékén vándorolhattok keresztül-kasul. Térdig a vízbe menni, madárhangokat utánozni és piknikezni kötelező!

Somogyi kalandok két keréken

Rejtélyes várrom, pompás templom,akvárium, játszóház és pecás kikötőben ringó vitorlások várnak rátok!

Nyugvópontok Somogyban

Ezen az útvonalon van egy mágikus hely, ahol varázslat nélkül érezheted magad induri-pindurinak. Tekerj be a Völgyhíd alá, és nézz fel a betonóriásra!!

Bringakör a vadászházhoz

Levendulamező, óriásfa és izgalmas tanösvény vár csodás balatoni kilátással és dimbes-dombos biciklizéssel!

Hol találom a füzetet?

A füzet a készlet erejéig elérhető több Kajla helyszínen, amelyek pontos listáját alább megtalálhatjátok.

Balatoni bringakörök - kiadvány helyszínekCím
Alirét Vadászház8654 Ságvár, 0213 2 Hrsz
Balaton Bike Tour Tihany8237 Tihany, Fürdőtelepi u. 1.
Balaton Bike Tour Veszprém8200 Veszprém, Budapest út 89/a.
BalatonBike365 Port kerékpáros központ Balatonföldvár8623 Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 32.
BalatonBike365 Port kerékpáros központ Balatonfüred8230 Balatonfüred, Aranyhíd stny. 8.
BalatonBike365 Port kerékpáros központ Keszthely8360 Keszthely, Mikus Gyula sétány 1-A
Balatonmáriafürdő hajóállomás8647 Balatonmáriafürdő, Bernáth Aurél sétány 2.
Kápolnapuszta Bivalyrezervátum8229 Csopak, Kossuth u. 16.
Levendula Ház Látogatóközpont8237 Tihany, Major utca 67.
TOURINFORM ABÁDSZALÓK5241 Abádszalók, Strand út 3.
TOURINFORM ALSÓÖRS8226 Alsóörs, Vasút u. 3.
TOURINFORM BADACSONY8261 Badacsony, Park utca 14.
TOURINFORM BAJA6500 Baja, Szentháromság tér 11.
TOURINFORM BALATONALMÁDI8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.
TOURINFORM BALATONFÖLDVÁR8623 Balatonföldvár, Petőfi u. 1.
TOURINFORM BALATONFÜRED8230 Balatonfüred, Honvéd u. 2-4.
TOURINFORM BALATONGYÖRÖK8313 Balatongyörök, Kossuth Lajos u. 29.
TOURINFORM BALMAZÚJVÁROS4060 Balmazújváros, Debreceni u. 2.
TOURINFORM BÉKÉSCSABA5600 Békéscsaba, Szent István tér 8.
TOURINFORM BEREKFÜRDŐ5309 Berekfürdő, Fürdő utca 2.
TOURINFORM BÜKFÜRDŐ9740 Bük, Termál körút 2/A
TOURINFORM CEGLÉD2700 Cegléd, Kossuth tér 1.
TOURINFORM CELLDÖMÖLK9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 12.
TOURINFORM CSONGRÁD6640 Csongrád, Szentháromság tér 8.
TOURINFORM DEBRECEN4024 Debrecen, Piac utca 20. fszt. 7/A
TOURINFORM DUNAFÖLDVÁR7020 Dunaföldvár, Rátkai köz 2.
TOURINFORM EGER3300 Eger, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.
TOURINFORM ESZTERGOM2500 Esztergom, Széchenyi tér 21.
TOURINFORM FONYÓD8640 Fonyód, Ady Endre u. 17.
TOURINFORM GÖDÖLLŐ2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852
TOURINFORM GYENESDIÁS8315 Gyenesdiás Hunyadi utca 2.
TOURINFORM GYOMAENDRŐD5500 Gyomaendrőd , Erzsébet liget 2.
TOURINFORM GYÖNGYÖS3200 Gyöngyös, Fő tér 10.
TOURINFORM GYŐR9021 Győr, Baross Gábor út 21.
TOURINFORM GYULA5700 Gyula, Kossuth Lajos u. 7.
TOURINFORM HAJDÚSZOBOSZLÓ4200 Hajdúszoboszló, Szent István Park 1-3
TOURINFORM HARKÁNY7815 Harkány, Bajcsy Zsilinszky u. hrsz 2444.
TOURINFORM HATVAN3000 Hatvan, Grassalkovich út 8.
TOURINFORM HÉVÍZ8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.
TOURINFORM HÓDMEZŐVÁSÁRHELY6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 34.
TOURINFORM HORTOBÁGY4071 Hortobágy, Petőfi tér 1.
TOURINFORM KAPOSVÁR7400 Kaposvár, Fő utca 1.
TOURINFORM KECSKEMÉT6000 Kecskemét, Szabadság tér 5/a
TOURINFORM KESZTHELY8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 30.
TOURINFORM KISKÖRE3384 Kisköre, Tisza II. Ltp 9.
TOURINFORM KISKŐRÖS6200 Kiskőrös, Petőfi tér 4/a
TOURINFORM KISKUNFÉLEGYHÁZA6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.
TOURINFORM KISKUNMAJSA6120 Kiskunmajsa, Zárda utca 2.
TOURINFORM KOMÁROM2900 Komárom, Igmándi út 2.
TOURINFORM KŐSZEG9730 Kőszeg, Fő tér 2.
TOURINFORM LENTI8960 Lenti, Templom tér 5.
TOURINFORM MAKÓ6900 Makó, Széchenyi tér 10.
TOURINFORM MEZŐKÖVESD3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 7.
TOURINFORM MEZŐTÚR5400 Mezőtúr, Kossuth Lajos tér 1.
TOURINFORM MISKOLC3530 Miskolc, Széchenyi u. 16.
TOURINFORM MOHÁCS7700 Mohács, Széchenyi tér 1.
TOURINFORM MOSONMAGYARÓVÁR9200 Mosonmagyaróvár, Magyar utca 9.
TOURINFORM NAGYKANIZSA8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.
TOURINFORM ÓPUSZTASZER6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.
TOURINFORM ORFŰ7677 Orfű, Széchenyi tér 1.
TOURINFORM OROSHÁZA5900 Orosháza, Mikszáth Kálmán utca 2.
TOURINFORM ŐRSÉG9941 Őriszentpéter, Városszer 57.
TOURINFORM PANNONHALMA9090 Pannonhalma, Mátyás király utca 3.
TOURINFORM PÁPA8500 Pápa, Márton István út 10.
TOURINFORM PÉCS7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
TOURINFORM PÉCSVÁRAD7720 Pécsvárad, Vár utca 45.
TOURINFORM POROSZLÓ3388 Poroszló, Fő út 5.
TOURINFORM RÁCKEVE2300 Ráckeve, Eötvös utca 1.
TOURINFORM SALGÓTARJÁN3100 Salgótarján, Fő tér 5.
TOURINFORM SÁROSPATAK3950 Sárospatak, Szent Erzsébet u. 3.
TOURINFORM SÁRVÁR9600 Sárvár, Kossuth tér 8.
TOURINFORM SIÓFOK8600 Siófok, Fő tér 11. (Víztorony)
TOURINFORM SOPRON9400 Sopron, Szent György u. 2.
TOURINFORM SÓSTÓGYÓGYFÜRDŐ4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út hrsz 15008/3 (Nyíregyházi Állatpark bejáratánál)
TOURINFORM SÜMEG8330 Sümeg, Deák Ferenc u. 8.
TOURINFORM SZARVAS5540 Szarvas, Szabadság út 32.
TOURINFORM SZEGED6720 Szeged, Széchenyi tér 12.
TOURINFORM SZÉKESFEHÉRVÁR8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4
TOURINFORM SZEKSZÁRD7100 Szekszárd, Garay tér 17.
TOURINFORM SZENTENDRE2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22.
TOURINFORM SZENTGOTTHÁRD9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 7.
TOURINFORM SZOLNOK5000 Szolnok, Hild János tér 1.
TOURINFORM SZOMBATHELY9700 Szombathely, Király u. 1/A
TOURINFORM TAMÁSI7090 Tamási, Hársfa utca 92.
TOURINFORM TAPOLCA8300 Tapolca, Fő tér 17.
TOURINFORM TATA2890 Tata, Bercsényi u. 1.
TOURINFORM TIHANY8237 Tihany, Mádl Ferenc tér 1.
TOURINFORM TISZAFÜRED5350 Tiszafüred, Szabadstrand hrsz. 1426/41
TOURINFORM TOKAJ3910 Tokaj, Serház u. 1.
TOURINFORM VÁC2600 Vác, Március 15. tér 17.
TOURINFORM VÁSÁROSNAMÉNY4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 7.
TOURINFORM VESZPRÉM8200 Veszprém, Óváros tér 2
TOURINFORM VONYARCVASHEGY8314 Vonyarcvashegy, Kossuth Lajos utca 42.
TOURINFORM ZALAEGERSZEG8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6.
TOURINFORM ZALAKAROS8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.
TOURINFORM ZAMÁRDI8621 Zamárdi, Kossuth u. 16.
TOURINFORM ZEMPLÉN3980 Sátoraljaújhely, Hősök tere 3.
TOURINFORM ZSÁMBÉK2072 Zsámbék, Szent István tér 3.

kajla bringás pecsételő helyek:

Tourinform Veszprém

8200 Veszprém, Óváros tér 2

Mutasd a térképen!
Balaton Bike Tour Veszprém

SKI Travel Kft - 8200 Veszprém, Budapest út 89/a

Mutasd a térképen!
BalatonBike365 Port kerékpáros központ Balatonfüred

Balatonfüred, Aranyhíd stny. 8, 8230

Mutasd a térképen!
Levendula Ház Látogatóközpont

8237 Tihany, Major utca 67.

Mutasd a térképen!
Balaton Bike Tour Tihany

Tihany, Fürdőtelepi u. 1, 8237

Mutasd a térképen!
Tourinform Gyenesdiás

8315 Gyenesdiás Hunyadi utca 2.

Mutasd a térképen!
BalatonBike365 Port kerékpáros központ Keszthely

Keszthely, Mikus Gyula sétány 1-A, 8360

Mutasd a térképen!
Tourinform Zalakaros

8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.

Mutasd a térképen!
Kápolnapuszta Bivalyrezervátum

Zalakomár, Zalakomár és Balatonmagyaród között (Kápolnapuszta), 8751

Mutasd a térképen!
Balatonmáriafürdő hajóállomás

8647 Balatonmáriafürdő, Bernáth Aurél sétány 2.

Mutasd a térképen!
BalatonBike365 Port kerékpáros központ Balatonföldvár

Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 32, 8623

Mutasd a térképen!
Alirét Vadászház

8654 Ságvár, 0213 2 Hrsz

Mutasd a térképen!